Bronhitis

Dišni organi

"Diši kroz nos!" Zašto treba poslušati ovaj savjet, uz još mnogo korisnih informacija, možete pročitati ovdje.

Više 

Kašalj

Kašalj

Kašalj je najčešće simptom virusne infekcije, ali može se javiti i kao posljedica drugih uzroka. Doznajte više ovdje.

Više

 

Prospan pastile su tu

Biljni lijek Prospan pastile otapaju se u ustima i pomažu kod ovog problema.

Kašalj može izrazito nadražiti grlo i stovoriti osjećaj “poderanog” grla, nevezano uz grlobolju. Prospan prirodni lijek s ekstraktom suhog bršljana smiruje i liječi kašalj, a smirivanjem kašlja i i problemi s grlom se ublažavaju i postupno nestaju.

Suhi kašalj
 

Kod suhog kašlja sluznica ždrijela je nadražena pa čak i najmanji podražaj izaziva kašalj ili pokreće pravi „napad“ kašlja. U slučaju suhog kašlja, izostala je funkcija čišćenja sluznice dišnih putova pa takvo kašljanje nema nikakav koristan učinak. Ovaj kašalj posebno se često javlja navečer i tijekom noći, ometajući san djeci i odraslima.

Produktivni kašalj
 

Kod produktivnog kašlja, količina sluzi se povećava. Kašljanjem se ona izbacuje. Nakupljena sluz je zapravo, hranjiva podloga pogodna za razvoj patogenih mikroba i bakterija pa je stoga važno potaknuti iskašljavanje sluzi umjesto potiskivanja podražaja za kašalj.

Je li stanje već kronično?
Ili je još uvijek akutno?

Postoji razlika između akutnog i kroničnog kašlja. Akutni kašalj ne traje dulje od osam tjedana. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, kašalj se može smatrati kroničnim kada se kašljanje i iskašljavanje javljaju gotovo svaki dan, traju najmanje tri mjeseca i ponavljaju se dvije godine za redom.