Bronhitis

Dišni organi

"Diši kroz nos!" Zašto treba poslušati ovaj savjet, uz još mnogo korisnih informacija, možete pročitati ovdje.

Više 

Kašalj

Kašalj

Kašalj je najčešće simptom virusne infekcije, ali može se javiti i kao posljedica drugih uzroka. Doznajte više ovdje.

Više

 

Sirup za kašalj s ekstraktom bršljana i okusom trešnje olakšava disanje djeci i odraslima.

Prospan sirup za kašalj potpuno je biljni lijek bez šećera, alkohola i umjetnih boja. Glavni ljekoviti sastojak sirupa je suhi ekstrakt lista bršljana, od davnina poznat po snažnim ljekovitim svojstvima u borbi protiv kašlja.

Ovaj Sirup za kašalj pogodan je za liječenje kašlja praćenog obilnim sekretom kod djece starije od 2 godine i kod odraslih. Zbog svog specifičnog mehanizma djelovanja pri kojem potiče iskašaljavanje, ali i dokazano širi bronhe ima djelovanje i na:

-  smirivanje kašlja

-  poboljšanjo iskašljavanja kod produktivnog kašlja.

Za razliku od većine sirupa, Prospan sirup za kašalj je ugodnog okusa jer je obogaćen prirodnim i  finim okusom trešnje. Može se nabaviti u pakiranjima od 100 ml ili 200 ml, a uz njega se dobije i posebna čašica za jednostavno doziranje bez žlice ili šprice. Bočica sirupa također ima poseban nastavak koji onemogućava podlijevanje sirupa.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Suhi kašalj
 

Kod suhog kašlja sluznica ždrijela je nadražena pa čak i najmanji podražaj izaziva kašalj ili pokreće pravi „napad“ kašlja. U slučaju suhog kašlja, izostala je funkcija čišćenja sluznice dišnih putova pa takvo kašljanje nema nikakav koristan učinak. Ovaj kašalj posebno se često javlja navečer i tijekom noći, ometajući san djeci i odraslima.

Produktivni kašalj
 

Kod produktivnog kašlja, količina sluzi se povećava. Kašljanjem se ona izbacuje. Nakupljena sluz je zapravo, hranjiva podloga pogodna za razvoj patogenih mikroba i bakterija pa je stoga važno potaknuti iskašljavanje sluzi umjesto potiskivanja podražaja za kašalj.

Je li stanje već kronično?
Ili je još uvijek akutno?

Postoji razlika između akutnog i kroničnog kašlja. Akutni kašalj ne traje dulje od osam tjedana. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, kašalj se može smatrati kroničnim kada se kašljanje i iskašljavanje javljaju gotovo svaki dan, traju najmanje tri mjeseca i ponavljaju se dvije godine za redom.